Motorshower- ett mycket givande tidsfördriv

 

En motorshow eller en bilmässa är helt enkelt en mässa där bilintresserade människor, både glada amatörer och de som jobbar professionellt med motorer och bilar, möts för att ta del av nyheter och den tekniska utveckling som skett i branschen på den senaste tiden. Under en eller flera dagar kan man då gå runt på ett stort område och titta på nya bilar och bilmodeller från alla de stora tillverkarna. Dessutom brukar det ofta också anordnas föreläsningar och diskussionsforum för utbyte av kunskaper och erfarenheter.

Tips inför mässbesöket

 

Något man skall vara medveten om när man beger sig till den här typen av tillställningar är att de alltid är mycket välbesökta. Det kommer alltså att vara en hel del människor där vilket Frankfurt, Germany - September 16, 2015: Visitors viewing a row of new Mercedes-Benz cars at the IAA 2015.inte alltid är så himla roligt. Gillar man inte stora folksamlingar kan det lätt bli stressande att befinna sig på mässorna. Ett bra tips är då att ta med sig en stressboll som man kan krama för att försätta sig i en bättre sinnesstämning. Naturligtvis finns de i form av bilar! En annan viktig sak är att se till att äta och dricka ordentligt. För skall man täcka hela mässan kommer det att bli en lång dag och vill man orka med det så behöver man rätt förutsättningar. Se även till att bestämma en mötesplats med ditt sällskap där ni kan mötas om ni kommer ifrån varandra på det stora mässområdet.  

Roliga mässor

Nu när alla vet hur man förbereder sig för att bäst klara av en mässa så är det läge att tipsa om några roliga mässor att besöka. En av de största och viktigaste är Paris Motor Show eller bilsalongen i Paris som är det svenska namnet och som hålls vart annat år i den franska huvudstaden. Denna mässa alternerar med mässan i Frankfurt som hålls det år när Parismässan inte arrangeras. Även denna mässa är väl värd ett besök om man är en bilentusiast. Mässan i Paris är dock mycket större, och 2014 års show hade över 1,2 miljoner besökare som kommit från hela världen för att delta i mässan.