Bilsport Performance & Custom Motor Show

 

Bilsport Performance & Custom Motor Show är en mässa som anordnas årligen för dem som uppskattar motorsport och custom-byggda motorfordon. Det är Skandinaviens största mässa i sitt slag och nästa års mässa förväntas besökas av cirka 75 000 personer. På mässan visas inte bara bilar, motorcyklar och andra fordon utan här finns även en hel massa annat för både stora och små besökare. Mässan har funnits länge, den första hölls redan 1971. Den anordnas alltid under påsken och varar i hela fyra dagar. Detta är en perfekt mötesplats för alla som tycker om motorsport. Här kan man träffa andra med samma intressen som man själv och utbyta erfarenheter, tips och annat som hör till sporten. Roligast blir det naturligtvis om man åker i en större grupp tillsammans med familj eller vänner.

Tid och plats

 

Denna bilmässa hålls i den anrika mässhallen Elmia i Jönköping. Här har det hållits utställningar och mässor i olika former sedan 1958. Idag är det en av de största mässplatserna i Sverige och man arrangerar årligen över 15 Zoom shot of the car exhibition site, blurred motion and zoom blurfasta mässor och en hel del andra arrangemang. Många av mässorna är kopplade till motorfordon av olika slag, det finns till exempel mässor dedikerade till lastbilar och husvagnar och husbilar. Utställningarna huserar i fyra stora hallar så det finns mycket att se. Naturligtvis, som det skall vara när man besöker ett arrangemang av den här typen så finns det ett stort utbud av saker att äta och dricka så att man kan stanna hela dagar utan att behöva lämna mässan och förlora viktig tid som bättre spenderas med att beskåda coola bilar och andra vrålåk.

På mässan läggs störst fokus på fordon som är ombyggda eller uppiffade på något sätt. Vill man som privatperson ställa ut ett fordon måste man skicka in en intresseansökan där man beskriver sin bil och berättar varför den är så speciell samt bifoga foton. Sedan är det en jury av experter som väljer ut vilka bilar som skall få komma och bli utställda på mässan. Blir man en av de lyckliga utvalda behöver man inte betala utan det är gratis att ställa ut sitt fordon.