Sveriges största motorshow

Motorintresset i Sverige är enormt stort och det handlar om allt från motorsporter såsom motorcross eller rally till att bygga custom bilar eller renovera gamla pärlor. Oavsett intresse brukar mässor och motorshower i Sverige kunna erbjuda nästan allt till svenska motorfantaster. För att vara ett relativt litet land hålls här stora motorshower där en del rönt anseende även internationellt.

I Jönköping hålls varje år Skandinaviens största motorshow Bilsport Performance & Custom Motor Show i Elmia. Här visas det mesta och det absolut bästa som bilentusiaster presterat med sina renoverade eller specialbyggda bilar. Här kan man uppleva en fantastisk motorshow och hitta inspiration samt kanske även få tips och råd från andra bilbyggare. Utställningar är mycket viktiga för bilintresserade och ger möjlighet att se vad andra bilbyggare åstadkommit. Elmia motormässa började arrangeras 1971 och har vuxit sig enormt stor sedan dess. Man ställer ut mer än 700 fordon och kommer att fira sitt 50-års jubileum påsken 2021. Intresset för Amerikanska bilar är oerhört stort i Sverige så det finns vanligtvis många fantastiska fordon med på utställningen. Här kan bilentusiaster hitta en otrolig bredd på olika bilar. Det kan finnas specialbyggda Ferraris som ursprungligen kanske köpts begagnade från en bilfirma såsom Riddermark Bil som köper, säljer och värderar bilar. Här bjuds besökarna på en fantastisk motorshow, spännande tävlingar, underhållning samt häftiga utomhusshower.

Bilsport Performance & Custom Motor Show använder fyra stora hallar på Elmia och kan ta emot många besökare samt utställare. Här kan man njuta av otroliga bilar med häftiga motorer under motorhuven. Motorshowen har genom åren blivit en omtyckt mötesplats för motorälskare av både bilar och mc. Eftersom motorshowen hålls varje påskhelg finns det all möjlighet för de allra flesta att kunna ta sig till Jönköping för detta evenemang. Denna show är till för alla och man har till och med skapat en avdelning för barnen kallad Custom Kids Corner. Här får barnen köra olika barnvänliga bilar såsom elbilar, en brandbil och en bärgningsbil.

I och med att inget saknas för dem som är motorintresserade kan denna motorshow gärna bli ett intressant och nöjsamt äventyr för hela familjen. Roligt är att denna motorshow erbjuder sina besökare både underhållning och ny teknik som exempelvis att man under 2019 hade en fantastisk Lindy Hop dansshow och en utställning av ett skolprojekt från Jönköpings Universitet där elever skapat en soldriven bil.

Den som vill ställa ut sin bil eller mc behöver skicka in en ansöka till arrangörerna. De kommer i sin tur att välja ut de motorfordon som kommer att få vara med.