Internationale Automobil-Ausstellung

En av de största bilutställningarna i världen arrangeras vartannat år i Frankfurt am Main i Tyskland. Att den bara anordnas vartannat år beror på att den alternerar med Bilsalongen i Paris. På Internationale Automobil-Ausstellung samlas runt 1 500 utställare från 40 olika länder. Utställarna består självklart av biltillverkare, men även underleverantörer och tillverkare av biltillbehör finns representerade på mässan.800px-IAA_Frankfurt_2007

Utställningen har en lång historia, då den hölls för första gången år 1897 – dock i något mindre skala än idag. På denna första mässa visades bara åtta ”motorvagnar” på Hotel Bristol i Berlin. I takt med att bilar blev allt vanligare i samhället växte dock även mässan, och år 1921 hade man 21 utställare, och redan år 1939 hade antalet besökare vuxit till drygt 800 000. Efter uppehållet för kriget återupptogs mässan på sin nuvarande plats i Frankfurt år 1951.

Inför alla typer av mässor, oavsett om de handlar om bilar eller inte, krävs vanligtvis viss omkonstruktion av lokalerna. Man kan till exempel behöva bygga tillfälla väggar som avdelare mellan olika sektioner av mässan, bås för olika utställare och läktare om det ska förekomma visningar för publik. Om man beställer allt byggmaterial som behövs online, till exempel från Byggmax.se, blir processen smidig och enkel, och man kan snabbt komma igång med förberedelserna inför utställningen.