Bilsalongen i Paris

Bilsalongen i Paris heter på franska Mondial de l’Automobile, och är en bilutställning som hålls i oktober varje år. Den alternerar då med Internationale Automobil-Ausstellung, eller Bilsalongen i Frankfurt, som den också kallas. Bilsalongen i Paris är en av de viktigaste bilutställningarna i världen, eftersom många nya bilmodeller och konceptbilar visas upp för första gången här. Dess betydelse avspeglas i antalet besökare; år 2014 hade Bilsalongen i Paris drygt 1,25 miljoner besökare, vilket gör den franska bilmässan till den mest välbesökta i världen.

12eSalondelAutomobileDen första salongen hölls redan år 1898. Därefter hölls salongen varje år, med några få undantag och med uppehåll för båda världskrigen. År 1977 började man hålla utställningen vartannat år.

Om du och dina vänner delar ett stort bilintresse, och ni skulle vilja ställa till med er egen bilutställning (i något mindre format än Bilsalongen i Paris) av bilar i era egna samlingar, ska ni gå in på Buildor.se. Där finns nämligen allt ni behöver för att bygga garagehallar, läktare, tält och allt annat som kan behövas vid en bilmässa. Oavsett om er utställning bara är tänkt för familj och vänner eller för alla som är intresserade, kommer den att bli lyckad när man har rätt material som grund – och fina bilar, så klart.