Frankfurt Motor Show

Frankfurt Motor Show är en av världens största utställning för bilar och hålls en gång varje år. Biltillverkare från hela världen reser till mässan för att uppleva det senaste inom teknik och design för fordon. Som besökare tar du del av olika utställningar och konferenser beroende på vad du själv är intresserad av. Det är ett ypperligt tillfälle för att få information om de hetaste trenderna och senaste erbjudandena på marknaden. Om du jobbar i branschen är det här en mässa som kickar igång hela säsongen för bilutställningar. Fokus för förra mässan låg på innovativ design och AI (artificiell intelligens). Att google har haft självkörande bilar ett tag är ingen nyhet, men att det snart skulle kunna revolutionera på den privata marknaden för bilister kanske förvånar många. Ett annat hett ämne under mässan är som alltid även de miljövänliga alternativen. Idag är fordonen optimerade för att ha så lite påverkan på miljön som möjligt och elbilarna är där ledare på marknaden.

Hetaste trenderna på mässan

Den senaste mässan dominerades av självkörande bilar och elbilar. Det är alltså AI och miljövänliga alternativ som är de hetaste trenderna just nu och nästan alla stora aktörer fokuserar på att bli bäst inom dessa. Mässan hålls i september varje år och det är förhandsvisning för speciellt inbjudna gäster dagarna innan den officiella mässan startar. Att bilar kan köra själv är fortfarande något som det råder starka synpunkter om på marknaden. De som förespråkar dessa menar att det är mer säkert att låta bilarna styras av maskiner och program än av människor. Likt en dator som spelar schack tappar de självkörande bilarna aldrig fokus, blir trötta eller råkar köra fel. Du behöver inte oroa dig för att en bil som kör själv är berusad och tack vare dagens teknik kan de upptäcka olika faror i tid. Till exempel om du kör in i en korsning i vanlig hastighet men det kommer någon från en annan riktning i mycket hög hastighet. Då kan bilen märka detta med hjälp av GPS och sensorer.

Eldrivna bilar för en grönare trafik

Ett fordon som drivs med el kallas för elfordon och det är utan tvekan det mest gynnsamma av alla bilar ur ett miljömässigt perspektiv. Det finns dock vissa svårigheter med dessa, som att marknaden inte är anpassad riktigt ännu och därför är det brist på laddningsplatser på vissa ställen. Sverige är lite före sin tid på det området eftersom vi länge har investerat i miljövänliga alternativ. Vissa partier försöker göra det enklare för privatpersoner att köpa elbil istället eftersom det idag fortfarande är väldigt dyrt i jämförelse med traditionella bilar som drivs med bensin,diesel och gas. Om du vill investera i en elbil så kan du antingen spara eller ta ett lån. Detta är väldigt vanligt för de allra flesta då det kommer till bilköp. För att jämföra olika lån kan du ta hjälp av en låneförmedlare, till exempel enklare.se, som jämför olika lån online hos flera olika banker och kreditinstitutioner.